Locomotive

Is Twan wel RTL genoeg?

Vanaf de eerste dag met Twan Huys dalen de kijkcijfers van RTL Late Night gestaag verder. Naar de eerste afleveringen keken ongeveer 400.000 mensen. Eind september was de 300.000 in zicht. Duidelijk minder nog dan de magere 450.000 kijkers die Humberto Tan in zijn laatste maanden als presentator scoorde.

Op het gevaar af als betweter versleten te worden. Toen RTL aankondigde dat Twan Huys de opvolger van Humberto Tan zou worden, fronste ik mijn wenkbrauwen. Twan naar RTL?! Er klopte gevoelsmatig iets niet. Twan, de serieuze onderzoeksjournalist, de degelijke en wat afstandelijke vakman gaat naar het gezellige en oppervlakkige RTL Late Night? Ik vond het lastig om het me voor te stellen.

En daar ging het mis…

Ik ben ook wel eens ergens gaan werken omdat het me zo’n leuke baan leek. Dat werd geen succes. En dat lag niet aan de inhoud van de functie maar aan de identiteit van het bedrijf. Ik paste daar gewoon niet. En zo is het met Twan bij RTL ook. Het voelt als een kat in een vreemd pakhuis. Twan is NOS. Punt.

Het is bijzonder te zien dat intelligente en ervaren televisiemensen zo’n krachtig mechanisme als identiteit niet begrijpen. Ik gun iedereen het beste maar ben bang dat het niet goed gaat komen tussen Twan en RTL. Het belazeren van Late Night gaste Jenny Douwes helpt ook niet echt. Daar gaat ook nog eens je imago als vakman ;-(

Contact

Wil je weten wat een Merkverhaal voor jouw onderneming kan betekenen? Neem contact op met Hans de Koning.